Data: 2005-05-19 09:14:18
Temat: Re: konfitura z cebuli białej - szukam przepisu
Od: "Qq" <q...@p...polska>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisal w wiadomosci
news:1991115469$20050516111238@ewcia.kloups...
>
>
> Podstawowa wersja jest b. prosta : smazysz powolutku drobno pocieta
> cebule w niewielkiej ilosci masla / oliwy (co kto woli), kiedy jest
> usmazona na jasno- / ciemnobrazowo (co kto woli) dodajesz troche cukru
> i octu winnego i dalej dusisz 10 min. Mozesz dodac dodatki aromatyczne
> jekie chcesz (tymianek, koncentrat, troche wina albo koniaku, miod
> zamiast cukru...).
>
> Osobiscie niczego nie dodaje (cebula po ududzeniu jest slodka sama z
> siebie), ale "rozpedzam" pokrojona cebule w mikrofalowce a pozniej
> tylko lekko podduszam (poniewaz nie lubie cebuli przypalonej w tej
> konfiturze).
>
I co - tak sobie podsmazysz, do sloiczka i do lodóweczki, i ile to
wytrzymuje? CZy tylko do spozycia et momento?
Qq
|