Data: 2003-03-24 00:44:11
Temat: Re: koniak
Od: h...@a...pl (Hektor)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl>
> A co masz, dziecino, przeciwko likierom lub wermutom?
Generalnie nic - po prostu ich nie uzywam. Czasami spróbuje cos mniej
pospolitego, ale w sklepach latwiej o dobry koniak niz o dobry likier (o
wermucie nie wspomne). Wiec jesli Ci smakuje, to pij ojciec koniak nawet z
domestosem, ale nie dorabiaj do tego ideologii nowych horyzontów w
komponowaniu drinków. A tak wogóle, to wysil sie kup butelke koniaku i
pomieszaj w róznych kompozycjach. Jesli Ci wyjdzie, ze najlepszy jest z
wermutem lub cola, to daj sobie spokój. Widocznie to nie jest trunek dla
Ciebie, a PODOBNY efekt uzyskasz na czyms sporo tanszym ...
> Jak ze wszystkim, skoro jest koniak gorszy lub lepszy, to jest jakis zly
> i jakis dobry.
Teza oparta na fundamentach logiki Samoobrony. Zmieniajac lekko ceche: jesli
jest jakis koniak o barwie jasniejszej i ciemniejszej, to jest jakis czarny
i jest bialy. To autorskie czy zaslyszane ?
Wskazówka co do jakosci: zainteresuj sie wielkoscia regionu Cognac oraz
uwarunkowaniami prawno-jakosciowymi i poszukaj koniaku okreslanego jako
"zly".
EOT
Pozdrawiam
Zbigniew Kordan
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|