Data: 2000-02-11 12:25:49
Temat: Re: koniak - brandy
Od: Krystyna Chiger <k...@m...ci.uw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa Pawelec napisala:
> > Nalewki z owocow soczystych najlepiej rozciencza sie wodka, pewnie
> > tesc wlasnie tak robi. Lepsze sa tez kiedy cukier zastapic rodzynkami
> > (chyba, ze ma byc lepka i bardzo slodka).
>
> Nie jest bardzo słodka, zwłaszcza ta przeznaczona dla nas (zawsze
> zamawiamy mało słodką). Hm, rodzynki mówisz? W tym roku możemy
> wypróbować...
Cukru używam wtedy tylko do zasypania owoców po odlaniu nalewki.
Po trzech tygodniach zlewam wtedy taki "likierek", który jest
dobry do herbaty na przeziębienia, albo dla tych nielicznych gości, którzy
lubią słodkie napoje.
Krycha
|