Data: 2001-11-13 14:52:15
Temat: Re: kotlety rybne
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Zostalo mi z obiadu troche pieczonej rybki i pomyslalam ze moze ( pierwszy
>raz) zrobic z tego kotleciki. I tak sobie mysle zeby polaczyc rybe, natke
>pietruszki, cebulke, jajko, bulke tarta i przyprawami (sol, pieprz) i
>usmazyc. Jako ze to moje pierwsze kotlety z ryby to nie wiem czy taki sklad
>bedzie dobry, czy moze jakos specjalnie doprawic? A moze Wy robicie je w
>zupelnie inny sposob? A kotlecikow jeszcze nie zrobilam , sa przewidziane
>dzis na kolacje.
>pozdrawiam
>Daga
Tu sie jada tzw fishcakes, ktore juz opisywalam niedawno, ale co
tam - to nie pizza albo tiramisu...
rybka (ja uzywam tuczyka z puszki), pureee kartoflane, natka.
wymieszac, formowac kotlety okragle (jak hamburgery) - moje nie
dosc, ze sie rozlatuja to jeszcze za cholere nie chca byc
okragle. obtoczyc w czyms tam i smazyc na zloto. dobre z sosem
tatarskim i jarzynami z wody
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|