Data: 2000-11-09 20:10:51
Temat: Re: krůlik
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
> >Jak przyrządzić królika?
> >
> > Stanisław
Mieso z krolika mozna przyrzadzic nastepujaco:
Obrac cale mieso z kosci, pokroic na male kawalki wielkosci kciuka.
Obtoczyc w mace, smazyc na masle i oleju (pol napol), az calkiem
zbrazowione. Przelozyc mieso do brytfanki, zalac patelnie szklanka
rosolu, zeskrobac, dodac do miesa. Zeszklic na patelni jedna cebule i
zabek czosnku, dodac do miesa. Dodac soli i pieprzu do smaku, troche
majeranku , plus 1 szklanke wisni z kompotu i pol szklanki samego
kompotu. Moga tez byc czeresnie. Przykryc. Dusic, az mieso miekkie, sos
zaciagnac maka, jesli za rzadki, doprawic do smaku. W czasie pieczenia
obracac mieso od czasu do czasu, pilnowac, zeby plyny nie wyparowaly.
Magdalena Bassett
|