Data: 2005-07-31 22:23:27
Temat: Re: krab - z czym sie to je?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 31 juillet 2005 ? 22:59:27, dans <dcje2h$sh9$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
> Ewa napisala, ze najwiecej miesa jest w lapach, ale krab ma tylko chude
> nozki :-). Najbardziej interesuje mnie co trzeba wyciac przed
> przyrzadzeniem.
Nalezy wyjac wnetrznosci (no, jelita) , a zostawic brunatny
(zazwyczaj) tluszcz, W lapach (nawet cienkich) zazwyczaj troche miesa
jest, to oczywiscie zalezy od gatunku kraba.
Nastepnie pokroic (jezeli trzeba to tasakiem...) skorupe i gotowac z
aromatami (np. to co podal Wladyslaw Los do nozek akurat do kraba sie
tysz by nadawalo, tylko ocet bym zlikwidowala).
Ewcia
--
Niesz
|