Data: 2000-07-18 07:50:01
Temat: Re: krem czosnkowy
Od: "Buba" <u...@e...wne.uw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kaliope napisał(a) w wiadomości: ...
>Witam,
>
>Znalazlam w przepisach, ktore zbieram przepis na krem czosnkowy, ale nie
>gwarantuje "nieba w gebie", bo zupelnie nie pamietam skad go mam.:)))))))
>
A tak, ja tez to znalazlam na jakims serwisie kuchennym w sieci.
Generalnie - do niczego, za duzo mleka i wody - ja wzielam po polowie litra
na reszte skladnikow bez zmian, a i tak czosnku w ogole nie bylo czuc.
Mleko jest za slodkie, tak samo piana z bialka sie nie nadaje. Osobiscie
zmodyfikowalabym ten przepis tak, zeby zamiast wody z tego przepisu dac pol
litra rosolu, zamiast calosci mleka - najwyzej szklanke i nie szesc zabkow,
tylko co najmniej caly jeden czosnek.
A w ogole, to chyba zrobie po prostu rzadki sos czosnkowy - zasmazka, troche
wiecej rosolu niz zwykle do rozrobienia, mleko, duzo czosnku i na koncu
rozbabrane zoltko. Jak sprawdze - dam znac.
Pozdrawiam... :)
--
Ula Idzikowska
u...@s...wne.uw.edu.pl
u...@p...rubikon.pl
http://www.ula.prv.pl/
|