Data: 2004-11-16 01:57:32
Temat: Re: krem do tiramisu
Od: Sabinka <s...@t...tuniema.pf.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 15 Nov 2004 23:55:19 +0100, "Ewa (siostra Ani) N."
<n...@y...com> wrote:
>Jezeli nie ubijesz to dosyc trudno dokladnie wymieszac :)
Wydaje mi sie ze taki lejacy sos to by normalny kuchenny robot
rozbeltal, nawet jakby sie wszystko razem do niego wrzucilo. No ale
nawet jesli ubijac to poco dodawac soli i pokazywac jak sie ma ladnie
miski trzymac ubite bialko, jesli sie z niego to napompowane powietrze
i tak zaraz wybije w mikerze...
A jeszcze co do laczenia mascarpone z zoltkami to slyszalam ciekawa
propozycje, zeby nie dawac mascarpone do zoltek (jak jest w wiekszosci
przepisow) tylko odwrotnie. Podobno lepiej sie wtedy laczy, oczywiscie
zoltka dodawane po trochu. Probowaliscie?
--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)
www.pajacyk.pl
|