Data: 2003-10-28 17:35:05
Temat: Re: krokiety
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 28 Oct 2003 15:26:28 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Ewelian Kiełb*, w
wiadomości news:<bnm8t1$2s0$1@atlantis.news.tpi.pl> zawarł, co następuje:
> witam
> mam jutro na obiad zrobic krokiety z kapusty i z miesa ,a le mam problem bo
> nigdy nie robilam wiec prosze was o pomoc w tej sprawie . jesli moge prosic
> o przepis i wasze wskazowki
Gotujesz kawał wołowiny z włoszczyzną
W osobnym garnku gotujesz kapustę z liściem laurowym, zielem angielskim i
pieprzem.
Na patelni przesmażasz ze dwie cebule (albo więcej, jak dużo krokietów).
Mielisz w maszynce mięso, marchewkę, pietruszkę, kapustę i cebulę.
Otrzymaną masę przesmażasz trochę w garnku, zeby odparował nadmiar wody, w
tym czasie doprawiasz też do smaku.
Smażysz naleśniki, nakładasz farsz, zawijasz i kroisz na pół.
Połówki naleśników z farszem panierujesz w jajku i bułce tartej, po czym
smażysz na patelni.
I wsio :D U mnie jest zawsze więcej mięsa niż kapusty, ale to zależy od
podejścia.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
|