Data: 2003-10-28 15:22:08
Temat: Re: krokiety
Od: "Ewelian Kiełb" <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
dziekuje za przepis
> Gotujesz kawał wołowiny z włoszczyzną
> W osobnym garnku gotujesz kapustę z liściem laurowym, zielem angielskim i
> pieprzem.
> Na patelni przesmażasz ze dwie cebule (albo więcej, jak dużo krokietów).
>
> Mielisz w maszynce mięso, marchewkę, pietruszkę, kapustę i cebulę.
> Otrzymaną masę przesmażasz trochę w garnku, zeby odparował nadmiar wody, w
> tym czasie doprawiasz też do smaku.
>
> Smażysz naleśniki, nakładasz farsz, zawijasz i kroisz na pół.
> Połówki naleśników z farszem panierujesz w jajku i bułce tartej, po czym
> smażysz na patelni.
>
> I wsio :D U mnie jest zawsze więcej mięsa niż kapusty, ale to zależy od
> podejścia.
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana
> "Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
> choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
> http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
|