Data: 2006-02-02 08:28:07
Temat: Re: krokiety
Od: "Basia K" <B...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zwijasz normalnie, jakbyś roladę robiła. Dlatego bierzesz koniecznie
kwadratowe (lub prostokątne wafle) a nie okrągłe, żeby nie bylo problemu z
brzegami. Farsz rozrowadzasz rownomiernie, na całym nasączonym waflu, który
musisz najpierw dobrze nasaczyć woda, tak żeby dało się fajnie zawijać.Po
prostu rulon robisz, końcowki (prawa i lewa) zostają otwarte. Potem kroisz
nożem krokiety na wielkości jakie sobie życzysz. Etap ostatni to panierka i
wio na patelnię.
Ja jestem zadowolona z tego patenu.
Mam nadzieję ze wytłumaczyłam Ci dokładnie. Jakby coś to pytaj.
Koniecznie daj znać, jak wyszło
BASIA
Użytkownik "Akulka" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
news:drqdm5$asv$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "Basia K" <B...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:drpovg$g13$1@news.onet.pl...
>> Otóż kupuje się wafle kwadratowe, pryska się wodą ( ja spryskiwacza
> używam),
>> az wchłoną tyle wody że miękkie, nakładasz farsz, zawijasz , panierujesz
>> i
>> na patelnię. Według mnie super sprawa. szybko i smacznie.I bez stresu :-)
>
> Opowiedz o tym zawijaniu, no w rulonik to sobie wyobrażam, a jak z
> brzegami
> tzn., góra - dół? Też zawijasz? Ja proszę o szczegółowe informacje, bo mam
> zamiar spróbować i pyskować będę jak nie wyjdą:P :)
>
> Pozdrawiam,
> Akulka
>
>
|