Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!newsfeed.silweb.pl!polsl.pl!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: krokiety
Date: Thu, 2 Feb 2006 10:10:59 +0100
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 41
Message-ID: <drsib4$16k$1@polsl.pl>
References: <drnodr$ofc$1@nemesis.news.tpi.pl> <drpovg$g13$1@news.onet.pl>
<drqdm5$asv$1@inews.gazeta.pl> <drsfoq$3a9$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.227.72.169
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: polsl.pl 1138871461 1236 213.227.72.169 (2 Feb 2006 09:11:01 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 2 Feb 2006 09:11:01 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1506
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1506
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:259278
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Basia K" <B...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:drsfoq$3a9$1@news.onet.pl...
> Zwijasz normalnie, jakbyś roladę robiła. Dlatego bierzesz koniecznie
> kwadratowe (lub prostokątne wafle) a nie okrągłe, żeby nie bylo problemu z
> brzegami. Farsz rozrowadzasz rownomiernie, na całym nasączonym waflu,
który
> musisz najpierw dobrze nasaczyć woda, tak żeby dało się fajnie zawijać.Po
> prostu rulon robisz, końcowki (prawa i lewa) zostają otwarte. Potem kroisz
> nożem krokiety na wielkości jakie sobie życzysz. Etap ostatni to panierka
i
> wio na patelnię.
> Ja jestem zadowolona z tego patenu.
> Mam nadzieję ze wytłumaczyłam Ci dokładnie. Jakby coś to pytaj.
> Koniecznie daj znać, jak wyszło
> BASIA
>
> Użytkownik "Akulka" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:drqdm5$asv$1@inews.gazeta.pl...
> > Użytkownik "Basia K" <B...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> > news:drpovg$g13$1@news.onet.pl...
> >> Otóż kupuje się wafle kwadratowe, pryska się wodą ( ja spryskiwacza
> > używam),
> >> az wchłoną tyle wody że miękkie, nakładasz farsz, zawijasz ,
panierujesz
> >> i
> >> na patelnię. Według mnie super sprawa. szybko i smacznie.I bez stresu
:-)
> >
> > Opowiedz o tym zawijaniu, no w rulonik to sobie wyobrażam, a jak z
> > brzegami
> > tzn., góra - dół? Też zawijasz? Ja proszę o szczegółowe informacje, bo
mam
> > zamiar spróbować i pyskować będę jak nie wyjdą:P :)
> >
> > Pozdrawiam,
> > Akulka
Powiedzcie mi czemu z uporem maniaka Basia odpowiada nad a nie POD postem???
tak jak nalezaloby?
|