Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia królik Re: królik

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: królik

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.astercity.n
et!news.aster.pl!not-for-mail
From: "Agata" <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <e558uf$mrv$1@zeus.man.szczecin.pl>
Subject: Re: królik
Date: Fri, 26 May 2006 10:07:30 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 0621-3, 2006-05-24), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Lines: 41
Message-ID: <4476ad91$0$22595$f69f905@mamut2.aster.pl>
NNTP-Posting-Date: 26 May 2006 07:26:10 GMT
NNTP-Posting-Host: 62.121.120.92
X-Trace: 1148628370 mamut2.aster.pl 22595 62.121.120.92:1325
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:269478
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Jan" <j...@U...fm> napisał w wiadomości
news:e558uf$mrv$1@zeus.man.szczecin.pl...
> Witam
> dostałem od znajomych olbrzymiego królika (kilka kilo-sprawionego) a
> poniewaz sklad do spozywania jest ubogi (2 persony) pytanie jest:
> jak go poporcjowac by zrobic kilka ciekawych potraw duszonych , pieczonych
i
> gotowanych (pasztet i klops raczej nie).Jak juz bede mial koncepcje
podzialu
> to juz potem pójdzie gladko( z książką kucharska pod pachą)
> ;-))
> pozdr Jan

az tak wielkie to zwierze? :)
ja w jednym kroliku widze w sumie 2 obiady :) albo no jak wielki 3....
odzielic nogi tylnie (pal szesc slownictwo)
oddzielic lapy przednie (ja tam zwe je skrzydelka bo tak wygladaja)
wyciac boki (jadac wzdluz kregoslupa i po zebrach)
i koniec :)

Pozostale rzeczy (znaczy ten lysy korpus) opiecz i zrob na nim bulion w
kotrym mozesz ugotowac potem jedna z opcji obiadowych krolika...gotowac w
nim oproszone i obsmazone np. te tylnie duze nogi ino pamietac ze dlugo! (na
malym ogniu 1,5 godziny badz minimalnie mniej...pamietajac ze mieso krolika
lubi oszukiwac...mozna sie oszukac ze jest juz miekkie a potem sie scisnie i
nicic z przyjemnosci jedzenia...jak juz je ugotujesz to potem wszystko wyloz
i zredukuj bulion do ilosci gotowej na sos...a sos z musztardy dijon i
smietany....

inne kombinacje to krolik (te boczki powiazane w roladki) duszone w
czerwonym winie, sliwkach.....
a tylnie nogi na cytrynowo z tymiankiem, czarnymi oliwkami i pieczonym
czosnkiem

dobrze zrobiony krolik to mimo wszystko rzadkosc...albo za suchy wychodzi
albo za twardy
powodzenia

agataw

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
26.05 K. Wróblewski
28.05 Marsjasz
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6