Data: 2006-05-26 09:56:57
Temat: Re: królik
Od: K. Wróblewski <k...@a...wbc.lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Podzielic krolika na mniejsze porcje, obtoczyc w mace i obsmarzyc szybko na
patelni - przelozyc mieso go garnka, wlac ok. 05-1 litra gestego przecieru
pomidorowego, dodac 2 liscie laurowe, 3 ziarnka ziela ang., posiekana 1 cebule,
pokrojona w plasterki 1 marchewke i 1 pietruszke, maly kawalek selera, sol i
pieprz do smaku- dusic na malym ogniu ok.1,5-2 godzin az mieso bedzie bardzo
miekkie na koniec polac 3 lyzkami oliwy i gotowe. - w tej samej wersji robie
kurczaka (dusic ok. 2 godz) i rybe (dusic ok 40-50 min) - Polecam danie bardzo
pyszne na cieplo i zimno
|