Data: 2007-11-02 21:19:28
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezy
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Konrad Kosmowski pisze:
> ** Ikselka <i...@p...onet.pl> wrote:
>
>>>> I jest w tej marynacie niezbędny.
>
>>> Sos sojowy jest niezbędny w gulaszu. Huh huh.
>
>> W marynacie, w marynacie.
>
> Wytłumacz to tym biednym Węgrom.
Bliżej im do sosu sojowego, niż nam, bo są potomkami koczowników ze
stepów Euroazji.
Zasadne byłoby pytanie, czy ich praojcowie zmiękczali mięso tym sosem
jak Chińczycy, czy pod siodłem, jak Tatarzy :-)
>> A zresztą, jak już pisałam, "jak ptaszek nie chcy ty kawy, ta niech nie
>> ji"...
>
> Nie pier...
>
Powidz to Szczepciu i Tońku raczyj :-)
--
XL wiosenna
|