Data: 2006-02-10 13:26:10
Temat: Re: krupnik
Od: "batory" <b...@p...beztego.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:dsi2ti$9de$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wymyśliłam sobie krupnik na obiad. No i przeglądając przepisy pojawił się
> problem (a miało być tak prosto). Ile czasu gotować kaszę. W jednych
> przepisach około 20 min inne zaś mówią nawet o 1,5h. Która wersja
> smaczniejsza. Jak długo gotujecie kasze i czy to w ogóle jakieś znaczenie.
>
Aż będzie całkiem miękka i rozklejona. Do dotowania koniecznie trzeba dać
jakiegoś tłuszczu, bo inaczej się nie rozklei. A poza tym to zależy od
kaszy, pęczak to bym gotowała półtorej godziny conajmniej, drobniutką
perłową łamaną - może z pół.
Pozdrawiam - Agnieszka
|