Data: 2023-07-09 14:37:14
Temat: Re: kto jadł już robaki ?
Od: Trybun <M...@j...cb>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 07.07.2023 o 08:45, XL wiosenna pisze:
> piątek, 16 czerwca 2023 o 10:49:37 UTC+2 Trybun napisał(a):
>> W dniu 08.06.2023 o 15:42, M. Z. pisze:
>>> środa, 7 czerwca 2023 o 16:39:05 UTC+2 dwa cepeliny napisał(a):
>>>> Ponoć niektórzy obiecują nam jeść w przyszłości robaki.
>>>> Taka mączka dodawana jest już czasami do pizzy we Włoszech.
>>>>
>>>> Jak to smakuje ? Ciekawe....
>>> Nie zamierzam. Ale sk...ni celebryci za forsę POWIEDZĄ w sponsorowanych
wypocinach, że oni i ich dzieci dla ,,ratowania planety" zeżrą każde gówno:
>>>
>>> https://jastrzabpost.pl/newsy/anna-dereszowska-jej-s
yn-jadl-owady-jak-wyglada-ich-dieta_1334973.html
>>>
>>> A że do tego gówna polecieli megatoksycznym ,,dla planety" samolotem (bo przecież
nie popłynęli żaglówką), to tylko nieistotny szczegół w ich celebryckim sk...niu. ???
>> A dlaczego - nie? Przynajmniej dla mnie danie złożone np z pasikoników
>> zapiekanych w cieście brzmi dość apetycznie.. Do dżdżownic w postaci
>> tatara raczej nie dam się przekonać.
> Nikt tu nie zakłada dobrowolności. Przemycą Ci w kiełbasie i schaboszczaku, a potem
jawnie przymuszą ,,przepisami eko".
> Obecne grzeczne propozycje i wzmianki w stylu ciekawostkowym to tylko przedbiegi.
Myślisz że pasikonik z łąki bez całego tego współczesnego paskudztwa to
mięcho mniej wartościowe od wieprzowiny czy drobiu z ferm hodowlanych?
Tym bardziej że jak piszesz konsument nie będzie miał świadomości że
zjada owady..
|