Data: 2000-02-02 12:46:34
Temat: Re: kuchnia koszerna (KASHER)
Od: Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krzysztof <k...@p...com.pl> wstukal(a) pracowicie:
>> czesc !
>> witam wszystkich w kuchni.
>> jestem wielbicielem, smakoszem i znawca kuchni koszernej
>> jek ktos chce cos wiedzec na ten temat to chetnie odpisze
>> a tak wogole kuchnia zydowska (nie koniecznie koszerna) jest wspaniala !
>> shalom do zobaczenia
>> Piotrek
> Nie do końca. A gdzie krwiste befsztyki ????????????
Tenteges, jeśli "krwisty" znaczy "mało wysmażony", a nie "krwawy", to chyba
jest koszerne... O ile wiem, kuchnia koszerna zabrania spożywania krwi, a
nie niedosmażonego.
--
Antek Goldstein
(goldi _at_ students.mimuw.edu.pl)
,---------------------------------------------------
--. ___/___
| 'I SPIT ON STINKING ROMAN DOGS! | ======< 102 >
| PTOEE!!!' | /o-o-o-d-o-o-b-o-\
`---------------------------------------------------
--' \8oooooooooooo8/
|