Data: 2005-06-30 08:22:02
Temat: Re: kuchnia matki karmiacej?
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett napisal(a):
>Gotuje burghul w wodzie z dodatkiem soli, az miekki, do przestygnietego
>dodaje troche octu, szczypte cukru, pieprz, garsc posiekanej pietruszki,
>i ogorek pokrojony w kostke. Po wymieszaniu odstawiam na 10-15 minut,
>mieszam i doprawiam jeszcze raz, jesli trzeba.
Sie mi przypomnialo. Widzialem u Araba burgul ciemny i jasny. Wzialem
wtedy jasny. Jaki jest ten ciemny? Rozni sie smakiem? Arab mowil, ze
uzywa sie ich do innych potraw, ale nie mialem czasu i nie dopytalem
goscia wtedy.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|