Data: 2005-06-30 13:24:04
Temat: Re: kuchnia matki karmiacej?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marcin E. Hamerla wrote:
> Magdalena Bassett napisal(a):
>
>
>>Gotuje burghul w wodzie z dodatkiem soli, az miekki, do przestygnietego
>>dodaje troche octu, szczypte cukru, pieprz, garsc posiekanej pietruszki,
>>i ogorek pokrojony w kostke. Po wymieszaniu odstawiam na 10-15 minut,
>>mieszam i doprawiam jeszcze raz, jesli trzeba.
>
>
> Sie mi przypomnialo. Widzialem u Araba burgul ciemny i jasny. Wzialem
> wtedy jasny. Jaki jest ten ciemny? Rozni sie smakiem? Arab mowil, ze
> uzywa sie ich do innych potraw, ale nie mialem czasu i nie dopytalem
> goscia wtedy.
>
Wydaje mi sie, ze oba sa z tego samego ziarna, tylko ten ciemny jest
jakos podsmazany, czy tostowany. Smak bedzie inny, z takim posmakiem,
jak dmuchany ryz.
MB
|