Data: 2006-11-05 19:45:51
Temat: Re: kucnia wloska
Od: "darkblue" <n...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Polecam muszle nadziewane serem ricotta mieszanym z pesto, parmezanem, i
> pieprzem. Zapieczone w sosie pomidorowo-czosnkowym, posypane parmezanem
> sa bardzo smaczne.
> Magdalena Bassett
no az mi slinka cieknie :)
szkoda ze pesto skladniko dosc drogie :) ser ricotta nie dosc ze trudno
dostac, to i pesto, parmezan troche ciagna kieszen :) ale czego sie nie robi
dla rozkoszy podniebienia... zaczynam polowanie na skladniki.
dopowiem, ze niedawno chyba pierwszy raz zaufalem malemu kartonikowi z
przecierem z pomidorow. powiem wam ze do tej pory sos robilem z calych
pomidorow. parzylem obieralem skorke i mix. i na patelnie lub foremki. teraz
jak robilem canneloni to polalem rurki (nie podgotowywane) wlasnie
przecierem z kartonika zeby sie podczas pieczenia makaron dogotowal. powiem
wam ze nie dawalem grama soli ani przypraw a sosik post factum wyszedl
pierwsza klasa :) na sosik dalem beszamel :) nawet sie nie pomieszalo
podczas pieczenia .
|