Data: 2004-09-29 18:08:05
Temat: Re: kukurydza na depresje/mango jeszcze lepiej
Od: Sabinka <s...@t...tuniema.pf.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 26 Sep 2004 20:30:07 -0700, Magdalena Bassett
<m...@o...com> wrote:
>Mango mozna bardzo podrasowic sokiem cytrynowym. Najlatwiej zrobic tak:
>naciac mango naokolo po waskim brzegu, wyczuwajac nozem pestke. Wsunac
>lyzke w naciecie i wyczuwajac nia pestke odseparowac miazsz od pestki.
>Otrzymana lodke (uudke) trzymac w dloni skora do dolu i naciac miasz w
>kostke wyczuwajac nozem skore, ale jej nie przecinajac. Nastepnie
>wywrocic polowke mango jak rekawiczke na lewa strone, az kostki miazszu
>zjeza sie na wybrzuszeniu. Odciac je od skory do naczynia i skropic
>sokiem z cytryny. Mozna posypac odrobina brazowego cukru.
>Smacznego!
Dzieki!
Coprawda ostatnie mango ktore jadlam bylo troche zbyt kwasne i nie
wiem czy cytryna by cos dobrego dala, ale moze sie przyda jak trafie
na mango zbyt mdle.
Czasami mango ma super mocny aromat, czasami jest po prostu okej - czy
to nie sa przypadkiem rozne odmiany?
Podobno mango na Kubie jest o wiele wieksze niz to co my mamy w
marketach, czy u Was w Ameryce macie takie wielkie?
Kiedy widzialam na malunkach takie lodki z mango (mango wypestkowane)
to sie smialam bo mi sie to wydawalo niemozliwe do zrealizowania, ta
pestka jest przeciez mocno zrosnieta z miazszem. Nastepnym razem
sprobuje zrobic tak jak pisalas :)
--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)
www.pajacyk.pl
|