Data: 2003-11-25 10:38:20
Temat: Re: kulki z mielonego - jak?
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 25 Nov 2003 07:41:37 +0000 (UTC), Waćpanna lub Waćpan *Majka*, w
wiadomości news:<bpv13h$oib$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:
> W domu rozmraża mi się właśnie mięso, bo też planuję dziś pulpeciki w sosie.
> Jak dalej postępować po uformowaniu kulek? Jaki sosik? Będę je robić pierwszy
> raz w życiu. Liczę na waszą pomoc.
obgotować z pół godziny (takie wielkości mandarynki) w zasłupiowym bulionie
z kostki albo w wodzie z wegetą
zrobić sosik potrawkowy, lub koperkowy, lub pomidorowy...
podgrzewać na ,ałym ogniu pulpety w sosie, żeby przeszły
a najlepiej wsadzić w sos, do lodóki i następnego dnia podawać
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
|