Data: 2005-10-27 12:56:50
Temat: Re: kurczak z czosnkiem
Od: "Sebastian Skalski" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ewelina bober" <e...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:dji81q$n0i$1@inews.gazeta.pl...
> -1,5kg kurczaka
> -jajo
> -3 łyżki tartej bułki, łyżka mąki
> -8 ząbków czosnku
> -łyżeczka masła
> -tłuszcz do smażenia
> -sól, pieprz
> Z umytego kurczaka zdjąć 4 filety z piersi i nóżek. Mięso dobrze zbić,
> posolić i posypać pieprzem, a następnie naszpikować czosnkiem pokrojonym w
> paseczki. Porcje kurczaka obtaczać kolejno w mące, roztrzepanym jajku i
> tartej bułce, kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano. Przełożyć do
> rondla. Na każdej porcji położyć grudkę masła, skropić wodą, przykryć i
> utrzymywać na niewielkim ogniu jeszcze przez 15 minut.Podawać z frytkami i
> surówką.
> Zachęcam bardzo do wypróbowania tego przepisu, bo naprawdę kurczak jest
> pyszny!
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
Znasz jakieś fajne przepisy na kurczaka?
|