Data: 2005-10-24 09:03:54
Temat: kurczak z czosnkiem
Od: "ewelina bober" <e...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
-1,5kg kurczaka
-jajo
-3 łyżki tartej bułki, łyżka mąki
-8 ząbków czosnku
-łyżeczka masła
-tłuszcz do smażenia
-sól, pieprz
Z umytego kurczaka zdjąć 4 filety z piersi i nóżek. Mięso dobrze zbić,
posolić i posypać pieprzem, a następnie naszpikować czosnkiem pokrojonym w
paseczki. Porcje kurczaka obtaczać kolejno w mące, roztrzepanym jajku i
tartej bułce, kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano. Przełożyć do
rondla. Na każdej porcji położyć grudkę masła, skropić wodą, przykryć i
utrzymywać na niewielkim ogniu jeszcze przez 15 minut.Podawać z frytkami i
surówką.
Zachęcam bardzo do wypróbowania tego przepisu, bo naprawdę kurczak jest
pyszny!
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|