Data: 2001-11-17 10:37:11
Temat: Re: kurczak z rożna
Od: "maua piegowata" <m...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik esc <e...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych napis
ał:9t5e2d$ksp$...@n...tpi.pl...
> Czy ktoś z grupowiczów ma może sprawdzony przepis na kurczaka z rożna. A
> najważniejsze ile go się piecze.
> Z góry dziękuje
>
>
Moj staruszek robil tak:
nacieral sola z wierzchu i od srodka
ostra papryka i pieprz
mozna tez czosnek, ma lepszy smaczek moim zdaniem
pozniej na tego preta nalozyc i na roznie niech sie obraca
opiekanie z gory i z dolu wlonczyc
piec godzine i 20 minut [to taka gorna granica]
sprawdzac co jakis czas, zbey sie nie spiekl za bardzo
temp. 200 - 220 stopni
smacznego:)
pozdry Monika
|