Data: 2006-07-01 10:27:20
Temat: Re: kurczak z rożna - jakie przyprawy?
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości
> Zaplanowałam na dzisiaj kurczaka z rożna pieczonego w piekarniku. Mam
> tylko problem, czym go posypać i natrzeć.
> Macie jakieś pomysły?
Zrob mieszanke lub osobno: sol + pieprz ziolowy + papryka slodka + troche
ostrej + troche majeranku + olej + smietanka. Obsmarowac/natrzec delikwenta
najlepiej dzien wczesniej i upiec polewajac od czasu do czasu taka mikstura
z woda. Wode tez postaw w naczyniu pod kurczakiem, jesli pieczesz na roznie.
Natomiast jesli na blasze (natluszczona wczesniej), to wlej na nia troche
wody.
Z tych przypraw wychodzi naturalny smak kurczaka o ostrzejszym smaku. Jesli
chcesz innego smaku mozesz dodac czosnek, albo curry...
--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron
http://www.kociszce.ao.pl
|