Data: 2006-07-01 10:38:47
Temat: Re: kurczak z rożna - jakie przyprawy?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Iwona_s" <i...@T...pl> wrote in message
news:e85ikr$jkr$1@news.dialog.net.pl...
> Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
> wiadomości
>
>> Zaplanowałam na dzisiaj kurczaka z rożna pieczonego w piekarniku. Mam
>> tylko problem, czym go posypać i natrzeć.
>> Macie jakieś pomysły?
>
> Zrob mieszanke lub osobno: sol + pieprz ziolowy + papryka slodka + troche
> ostrej + troche majeranku + olej + smietanka. Obsmarowac/natrzec
> delikwenta najlepiej dzien wczesniej i upiec polewajac od czasu do czasu
> taka mikstura z woda. Wode tez postaw w naczyniu pod kurczakiem, jesli
> pieczesz na roznie. Natomiast jesli na blasze (natluszczona wczesniej), to
> wlej na nia troche wody.
> Z tych przypraw wychodzi naturalny smak kurczaka o ostrzejszym smaku.
> Jesli chcesz innego smaku mozesz dodac czosnek, albo curry...
>
> --
> Pozdrawiam
> Iwona
> // Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
> Cyceron
> http://www.kociszce.ao.pl
Śmietaną się polewa, nie wodą...
|