Data: 2002-08-26 21:32:47
Temat: Re: kurkuma
Od: "vefour" <v...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "agi ( fghfgh )" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3D6A53DC.DB4B87E7@poczta.onet.pl...
>
>
> Monisiatko wrote:
>
> >
> > ja do drozdzowego dodalam szafran - wedlug przepisu Magdy B - i to byla
> > rewelacja.
>
> Ale szafran strasznie drogo wychodzi. Przyznam sie, ze cena mnie tak
> oniesmielila, ze... owszem kupilam ale fioleczka lezy w domu
> nierozpakowana. Reka mi sie sama wzdryga jak mam uzyc.
> pzdr
> agi
Bo to absurd jakis w tej europie z szafranem. Z dubaju przywizolem 1 kg,
caly w "strakach", mocnoczerwony, iranski, bardzo bardzo dobry, zaplacilem
ok 700 PLN za to kilo i to tylko dlatego, ze wzialem najdrozszy gatunek,
zwykle zaczynaly sie (przed targowaniem) od 200 - 300.
V.
|