Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kwas buraczany Re: kwas buraczany

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: kwas buraczany

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kwas buraczany
Date: Tue, 17 Apr 2001 22:34:42 GMT
Organization: Dariusz K. Ladziak@Home
Lines: 16
Message-ID: <3...@n...tpi.pl>
References: <e...@4...com> <9be03g$24e$1@news.tpi.pl>
<9bgs4c$t28$1@news.tpi.pl>
Reply-To: l...@w...pdi.net
NNTP-Posting-Host: pi149.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 987546374 16607 213.76.104.149 (17 Apr 2001 22:26:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Apr 2001 22:26:14 GMT
X-Newsreader: Forte Free Agent 1.21/32.243
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:49836
Ukryj nagłówki

On Tue, 17 Apr 2001 09:45:15 +0200, "==wojmat=="
<w...@v...pl.spaMdauballet.invalid> wrote:


>brakuje czosnku i szczypty soli. odstawic ale w ciepłe miejsce. w zimnym
>fermentacja "pójdzie" w niekorzystną strone...

Wlasnie w chlodne, fermentacje mlekowa robi sie na chlodno - bakterie
mlekowe lepiej znosza chlod niz drozdze - te na zimno prawie wcale sie
nie mnoza a pozniej to juz za pozno - za duzo kwasu mlekowego zeby
drozdze podskoczyly.
Oczywiscie nie w lodowce ale 15-18 stopni to wszystko co powinno byc,
wyzej dajemy za duze szanse drozdzom...

--
Darek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
18.04 ==wojmat==
18.04 Dariusz K. Ladziak
19.04 Jolanta2001
19.04 Barbara
19.04 Marianna
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6