Data: 2002-03-05 22:22:48
Temat: Re: kwas chlebowy/litewski-gdzie mozna sie go napic?
Od: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Oryginał musi być podany przez grubą babę w szaryoburym kitlu i czapką na
> głowie. Dodatkowo oryginał musi być nalany prosto z beczkowozu (którym to
raz
> była przewożona benzyna, potem wódka, a może i odpady atomowe, a teraz
> przywieźli kwas chlebowy) do wyszczerbionego kufla z grubego szkła, który
przed
> chwilą został wypłukany w wiadrze z zimną wodą... powiedzmy mało używaną.
I to
> jest oryginał jaki w 89 roku piłem w Kijowie (a wcześniej we Lwowie).
I jak smakowal ?
Bozenka z Wilna :o)
P.S. W tej materii jestem strasznie wybredna - zbyt dobrze pamietam kwas
robiony przez babcie.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
FAQ : http://bozena.samorzad.pw.edu.pl/faq/index.html
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
|