Data: 2003-09-24 07:58:40
Temat: Re: lamerskie pytanie o kotlety mielone
Od: "Ewa P." <e...@b...wroc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kruszynka (Wrocław)" <m...@t...pl> napisał w wiadomości
news:bkrij7$c98$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Ewa P." <e...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
> news:bkrfpo$doi$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> > Umiem zrobić, nie wiem, jak smażyć. Jak dlugo powinnam smażyć kotlet o
> > średnicy ok 4 cm (dla dziecka), nakryć patelnię, czy nie? Jak często
> > obracać?
>
> Ja smaze, poki sie nie zarumienia. Podgladam, czy spod zarumienioy, jesli
> tak, to przewracam i czekam drugie tyle.
>
Ale wtedy są w środku chyba surowe? Bo mi na małym ogniu zarumieniły się po
5 minutach, a po obróceniu wyglądały z boku jakby je tam nic nie ruszyło.
Ewa
|