Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news-fra1.dfn.de
!newsfeed.ision.net!ision!newsfeed.freenet.de!216.196.110.149.MISMATCH!border2.
nntp.ams.giganews.com!nntp.giganews.com!uio.no!newsfeeds.sol.net!posts.news.mor
eusenet.net!nnrp0-asbnva.nntpservers.com!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: lekki OT - przyrzad do jajek na miekko - specyficzny zapach, jak usunac?
Date: Wed, 22 Sep 2004 16:34:49 +0100
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <e...@4...com>
References: <cippr8$n6h$1@atlantis.news.tpi.pl>
<7057369035$20040922010634@ewcia.kloups> <4...@n...home.net.pl>
<circin$2n8$1@news.supermedia.pl>
<wr1us8pbxhxm.11oddh6nobbz$.dlg@40tude.net>
<ciree6$3re$1@news.supermedia.pl>
<1ahumdshue4rq$.fr3ij7qr2yt5.dlg@40tude.net>
<8...@4...com> <cirrln$e8b$1@news.onet.pl>
<qgvnnwa4kuhc$.8w5udjavs78y.dlg@40tude.net>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Lines: 44
NNTP-Posting-Date: 22 Sep 2004 15:33:25 GMT
NNTP-Posting-Host: 1b68d7bb.news.nntpservers.com
X-Trace: DXC=\=nlReCgdLOe_d3i6[l;MCc[3Bf`1S5Q@F0iV`L?jh_O>nY\nb3]1jM>EdID=JcdfF:J@fYG
iVfCJF0iV`L?jh_O]RXcOlGkHnLaac@gZ3VPHM1G65=oCh>bC_VgjH8G9h?H
X-Complaints-To: k...@n...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:216152
Ukryj nagłówki
On Wed, 22 Sep 2004 16:41:29 +0200, Vefour <v...@p...pl>
wrote:
>
>>> A ja mam strasznie marne nadgarstki i zwyczajnie nie daje rady
>>> tego ciasta chlebowego tak mietosic pol godziny. Machina lepiej
>>> to ode mnie zrobi, no i jest czysciej w kuchni, bo przy
>>> maczystych rzeczach rozrzucam make po blacie, podlodze i sobie. Z
>>> machina mam zupelne minimum sprzatania. A jaki dobry chleb
>>> wychodzi!!
>>
>> To taki automat sam wyrabia ciasto?!?!
>> hmm.. to by byla odpowiedz na moje pytanie zadane jakis czas temu... moze
>> sie jednak przekonam :)
>> Ciagle jednak jestem sceptycznie nastawiony do tej maszyny.
>> Niemozliwe, zeby maszyna miala "czucie" pod palcami, zeby wiedziec jak i jak
>> dlugo wyrabiac...
>
Moja maszyna ma czucie pod palcami - dwa razy wyrabia, ciasto
rosnie, potem znowu mietosi, dzowni, jak mozna dodawac jakies
rzeczy dodatkowe - w moim przypadku rozne pestki i nasiona.
Owszem, dlugo to wszystko trwa, ale ja w tym czasie moge sobie
isc precz. U mnie podstawowy chleb, z ciemniejsza skorka, jest
gotowy w niecale 4 godziny...Wiem, ze to brzemi strasznie dlugo,
ale naprawde mozna o tym zapomniec - robota jest zlecona.
Machina piecze w tym, w czym wyrabia ciasto, wiec do mycia jest
naprawde zupelne minimum. Moja (i pewnie wiekszosc podobnych)
mozna ustawic z opzonieniem czasowym. I wszystko by bylo dobrze,
ale halasliwa dosc jest i jak pipczy, zeby dorzucac czegos tam i
pozniej jak chleb gotowy (jeszcze przypomina, jak sie go nie
wyjmie!), to nie dla mnie o 5 rano...Owszem, milo by bylo miec
swiezy pachnacy chleb na sniadanie, ale my mamy wszedzie drzwi
pootwierane, to by nas ten halas do szalu doprowadzil zbyt rano
:) . Dobrze mi jest z machina, jak jest! Machina do chleba jest
u mnie w tej samej kategorii "najlepszej przyjaciolki" co
suszarka do szmat ;)))
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|