Data: 2003-09-13 10:40:43
Temat: Re: leszcz w occie ???
Od: "" <h...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> witam
> slyszelem ze jest mozliwosc obsmazenia i wlozenia leszcza do sloika tak zeby
> mozna bylo go zjesc ze smakiem nawet za 6 miesiecy :) mam w domu przepis na
> leszcza cos w tym stylu ale w-g mojego przepisu nalezy go zjesc w ciagu 1
> tygodnia. moze ktos z grupowiczow moglby udostepnic przepis na
> dlugoterminowe sloiki z leszczem :)
Zrób mocniejszą zalewe (cebula, liście laurowe, ziele angielskie, papryka w
proszku, jarzynka, vegeta... i dużo octu, ryba wchłonie) Rybe obsmaż a potem
na chwile włóż do gotującej sie gotowej zalewy niech pobulka chwilke żeby sie
ryba nie rozleciała i gorące przekładaj do słoików, zakręć i postaw do góry
nogami, powinno zassać, tak przechowój nie odwracaj.
Nigdy nie przechowywałam ryby więcej niż miesiąc bo jestem maniakiem potraw
rybnych i nie moge przejść obojętnie obok takiego rarytasu :)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|