Data: 2002-12-05 23:31:29
Temat: Re: likier pomarańczowy?
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Flora" <f...@w...pl>
Występuje w przepisie na bardzo apetyczne babeczki. Czy można go czymś
zastąpić, ewentualnie zrobić jakąś podróbkę samemu?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Flora
>>>>>>>>>
Nie musi byc podrobka :-)
Pokroj pomarancze [po wczesniejszym wyszorowaniu oczywiscie], zasyp cukrem, poczekaj
az puszcza sok.
Dodaj spirytus.
A potem to juz tylko 'do smaku' - czyli mozna rozcienczyc, ale mozna uzywac wylacznie
jako dodatek do ciast.
Smacznego
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.426 / Virus Database: 239 - Release Date: 2002.12.03
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|