Data: 2002-12-06 12:07:59
Temat: Re: likier pomarańczowy?
Od: "Irek Zablocki" <i...@w...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:028301c29cb6$57dbd1c0$43871ed9@home68z1dftw81..
.
> From: "Flora" <f...@w...pl>
>
>
> Występuje w przepisie na bardzo apetyczne babeczki. Czy można go czymś
> zastąpić, ewentualnie zrobić jakąś podróbkę samemu?
> Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
> Flora
> >>>>>>>>>
>
> Nie musi byc podrobka :-)
> Pokroj pomarancze [po wczesniejszym wyszorowaniu oczywiscie], zasyp
cukrem, poczekaj az puszcza sok.
> Dodaj spirytus.
> A potem to juz tylko 'do smaku' - czyli mozna rozcienczyc, ale mozna
uzywac wylacznie jako dodatek do ciast.
> Smacznego
> Barbara
>
Basiu, a nie lepiej podwiesic pomarancze nad spirytusem i poczekac az
przejdzie zapachem a potem w cieczy rozpuscic cukier? Jesli nie ma
niekonserwowanych pomaranczy to moze kumkwaty, bo te sa na pewno nie
pryskane, gydyz spozywa sie je ze skorka.
Irek kochany
|