Data: 2001-05-07 18:45:27
Temat: Re: ?limaki
Od: "Grazyna" <g...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
A nie można kupić w puszce, tylko trzeba koniecznie hodować? :-)
Właśnie w sobote i niedzielę jadłam pieczarki zapiekane ze ślimakami (z
puszki). Było ich w puszce 24 więc starczyło na dwa dni :-)
Pieczarki pozbawić trzonków. W środek każdej włożyć ślimaka. Przygotować
pastę z masła, czosnku, soku z cytryny, pokrojonej zielonej pietruszki.
Mozna do tej masy dodać trochę wytrawnego wina. Ślimaki przykryć masą, można
posypać też serkiem tartym. I zapiec w 350 F (C?) przez 10-15 minut. Do
zapiekania mam specjalne porcelanowe naczynie z okrągłymi wgłebieniami na
pieczarki. Muszę przyznać że nie czułam się jak biedak jedząc ową potrawę
:-)
"WojciechD" <W...@a...pl> wrote in message
news:9d42pk$h55$1@news.tpi.pl...
> Czy ma kto? sprawdzony przepis na ?limaki.
> Albo jaki? adres z przepisami tego typu.
>
>
|