Data: 2001-05-07 20:38:03
Temat: Re: ślimaki
Od: <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > 1. należy przygotować sos, majonez + czosnek zgnieciony w proporcji 1 z'bek
> > na 500g majonezu (majonez należy zakupić we Francji
>
> Do slimakow po katalonsku to chyba trzeba kupic majonez w Katalonii?
>
> >gdyż żaden z dostępnych
> > u nas się nie nadaje)
Zupelnie sie zgadzam. Polski majonez ma swoje polskie wlasciwosci, ale majonez
kupowany we Francji jest po prostu oh... nie do zjedzenia.
> A nie mozna zrobic samemu?
Umiem ! Tez chce pomoc !
Przepis :
zoltko + lyzka ostrej musztardy + sol + pieprz + cukier (szczypta, ale
koniecznie) : miksowac z tkz. cienkim strumykiem oleju. W polowie miksowania
wlec sok z polowy (jezeli mozliwe : zielonej) cytryny. I dalej lac strumyk
oleju.
A la catalane - olé !
Ewa
>
> Wladyslaw
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|