From: "Ela" <e...@b...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <39e16864$1@news.vogel.pl> <8rrtq6$8gn$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: losos
Date: Mon, 9 Oct 2000 11:01:23 +0200
Lines: 38
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
NNTP-Posting-Host: pro.bsb.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pro.bsb.com.pl
Message-ID: <39e188db$1@news.vogel.pl>
X-Trace: 9 Oct 2000 10:59:07 +0200, pro.bsb.com.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.tpi.pl!news.vogel.pl!pro.bsb.com.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35191
Ukryj nagłówki
Nigdy nie robilam swiezego lososia. ...a smazylam inne ryby. Po prostu w
panierce z torebki albo posolona i obtoczona w mace z cebulka.
Okres grilla skonczyl sie na pare miesiecy wiec odpada.
Ela
Dorota <b...@f...hoga.pl> wrote in message
news:8rrtq6$8gn$1@news.tpi.pl...
> wędzonego lososia mozna pokroic w cieniutki paseczki i wymieszac z serkiem
> troszke doprawic i na swiezutka bagietke lub buleczke
>
> a jak wyglada Twoj tradycyjny sposob pieczenia lub smazenia lososia,
> probowalas na grillu?
>
> pozdrawiam
> Dorota
>
> Użytkownik "Ela" <e...@b...com.pl> napisał w wiadomości
> news:39e16864$1@news.vogel.pl...
> > Hej!!
> >
> > Mam w zamrazalniku lososia. Co mozna z niego zrobic oprocz tradycyjnego
> > uzmazenia, czy upieczenia w folii?
> > Kolezanka podala mi wczoraj przepis na tatar z takiego wlasnie lososia.
> Nie
> > moge przekonac sie do surowej ryby.
> > Oto przepis:
> > 'Obranego ze skory ' lososia kroimy wzdluz na bardzo cienkie plastry i
> > przekladamy (jak lasagne) cebulka, sola i pieprzem i przyskamy cytrynka.
> > Musi potem wszystko postac troche w lodowce, zeby sie "przegryzlo".
> > Podobno jest wyborne.
> > Dzieki za propozycje.
> > Ela
> >
> >
>
>
|