Data: 2000-10-09 08:59:28
Temat: Re: losos
Od: "Ela" <e...@b...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
To jest mysl! Nigdy nie robilam ryby po grecku a teraz bedzie okazja
dzieki
Jerzy <j...@m...pl> wrote in message
news:8rrv9f$635$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Użytkownik Ela <e...@b...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:39e16864$...@n...vogel.pl...
> > Hej!!
> >
> > Mam w zamrazalniku lososia. Co mozna z niego zrobic oprocz tradycyjnego
> > uzmazenia, czy upieczenia w folii?
> > Kolezanka podala mi wczoraj przepis na tatar z takiego wlasnie lososia.
> Nie
> > moge przekonac sie do surowej ryby.
> > Oto przepis:
> > 'Obranego ze skory ' lososia kroimy wzdluz na bardzo cienkie plastry i
> > przekladamy (jak lasagne) cebulka, sola i pieprzem i przyskamy cytrynka.
> > Musi potem wszystko postac troche w lodowce, zeby sie "przegryzlo".
> > Podobno jest wyborne.
> > Dzieki za propozycje.
> > Ela
> Cześć,
> miałem kiedyś problem do rozwiązania, jak zagospodarować >5 kg łososia
> [świeżo złapanego przez szwagra], zrobiłem po grecku. Palce lizać.
> Pozdrawiam wszystkich grupowiczów, Jerzy.
>
>
|