From: "Ela" <e...@b...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <39e16864$1@news.vogel.pl> <8rrv9f$635$1@sunsite.icm.edu.pl>
Subject: Re: losos
Date: Mon, 9 Oct 2000 10:59:28 +0200
Lines: 29
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
NNTP-Posting-Host: pro.bsb.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pro.bsb.com.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: 9 Oct 2000 10:57:23 +0200, pro.bsb.com.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl!pro.bsb.com.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35190
Ukryj nagłówki
To jest mysl! Nigdy nie robilam ryby po grecku a teraz bedzie okazja
dzieki
Jerzy <j...@m...pl> wrote in message
news:8rrv9f$635$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Użytkownik Ela <e...@b...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:39e16864$...@n...vogel.pl...
> > Hej!!
> >
> > Mam w zamrazalniku lososia. Co mozna z niego zrobic oprocz tradycyjnego
> > uzmazenia, czy upieczenia w folii?
> > Kolezanka podala mi wczoraj przepis na tatar z takiego wlasnie lososia.
> Nie
> > moge przekonac sie do surowej ryby.
> > Oto przepis:
> > 'Obranego ze skory ' lososia kroimy wzdluz na bardzo cienkie plastry i
> > przekladamy (jak lasagne) cebulka, sola i pieprzem i przyskamy cytrynka.
> > Musi potem wszystko postac troche w lodowce, zeby sie "przegryzlo".
> > Podobno jest wyborne.
> > Dzieki za propozycje.
> > Ela
> Cześć,
> miałem kiedyś problem do rozwiązania, jak zagospodarować >5 kg łososia
> [świeżo złapanego przez szwagra], zrobiłem po grecku. Palce lizać.
> Pozdrawiam wszystkich grupowiczów, Jerzy.
>
>
|