Data: 2003-08-29 14:20:26
Temat: Re: łosoś - cały 3kg- jak?
Od: "Krzysztof AJK Photography" <k...@w...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:binmvh$ar1$1@SunSITE.icm.edu.pl...
>
>
> Krzysztof AJK Photography wrote:
>
> > Właśnie przekroiłem go na pół... Upiekę połowę, reszta do zamrażarki....
>
> szkoda, bo wlasnie chcialem ci zaproponowac genialny spposb na rybe w
> calosci w skorupie z soli
> rybe sprawiasz, wypychasz od srodka ziolami i kladziesz w brytwance,
> do duzej ilosci grubej soli (w twoim przypadku kilka kg) wbijasz kilka
> bialek i taka masa okladasz szczelnie rybe
> po upieczeniu w piekarniku tworzy sie z soli taka skorupa, w ktorej
> podajesz na polmisku, przy gosciach efektownie rozbijasz skorupe i
> wybieracie z niej kawalki ryb na talerze :)))
> wiku
Pomysł super, tylko ten drań za nic nie chciał się zmieścić w brytfance..
Ale może spróbuję z jakąś mniejzą rybka, dzięki!
Kris
|