Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Qrczak <q...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: maj to i się pojawia kwesta: czym nakarmić gości komunijnych
Date: Mon, 07 May 2012 22:10:44 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 41
Message-ID: <jo9a84$r72$1@inews.gazeta.pl>
References: <4fa7d397$0$1220$65785112@news.neostrada.pl>
<jo8rei$dal$2@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 87-207-130-251.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1336421445 27874 87.207.130.251 (7 May 2012 20:10:45 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 7 May 2012 20:10:45 +0000 (UTC)
X-User: qrka
In-Reply-To: <jo8rei$dal$2@inews.gazeta.pl>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.23) Gecko/20110920
Thunderbird/3.1.15
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:345747
Ukryj nagłówki
Dnia 2012-05-07 17:57, niebożę Bbjk wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2012-05-07 15:52, Qrczak pisze:
>> Do komunii pierwszej to idzie jedno, ale nakarmić trzeba będzie
>> trójeczkę.
>> Dorosłych tak z 15 osób.
>> Wino pewnie będzie.
>> Rodzinnie, ale chciałabym coś z pazurem.
>>
>> Dziećmi bym się nie przejmowała zbytnio, one z gatunku "i tak wszystko,
>> co jadalne, nam nie smakuje"
>>
>> A... i nie na jutro musi być. Po prostu szukam inspiracji.
>
> Moje propozycje są takie na razie:
>
> -przystawka, np. melon z szynką parmeńską na listkach rukoli albo
> pieczarki faszerowane.
>
> Może zupa neapolitańska lub pomidorowy krem z grzankami z parmezanem,
> lub grzybowa czysta z kluseczkami francuskimi, lub zupa na czasie, czyli
> szparagowa. Dzieci wybiorą pewnie pomidorową, o ile będą wybierać.
>
> Pstrąg pieczony z masłem, pieczeń cielęca lub kurczaki pieczone
> faszerowane tradycyjnie, sałata. Pieczone ćwiartki ziemniaków lub młode
> ziemniaczki gotowane.
>
> Sałatka owocowa, semifreddo, creme brulee, albo lody z bezami i owocami,
> ew. wiosenne ciasto/tort z truskawkami świeżymi.
>
> Lekkie winko.
>
> Przepisami szczegółowymi służę w razie potrzeby.
Ooooojaaacieeee.
Tylko że ja nie mam takiego wielkiego stołu.
Szczegółowiej się wypowiem jutro, bo teraz padam na dziób.
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|