Data: 2005-12-13 22:10:07
Temat: Re: majonez
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le mardi 13 décembre 2005 ŕ 12:33:51, dans <3...@n...onet.pl>
vous écriviez :
>> Przecież wystarczy 10-15 min żeby zrobić furę majonezu... (w robocie
>> kuchennym, znaczy się) No chyba, że ktoś nie dysponuje, wtedy zwracam honor.
> A czy mogłabyś podać przepis, z którego korzystasz?
> dzięki
> bebekot
Problem w tym, ze zeby zrobic dobry (sztywny) majonez, z jednego
jedynego zoltka wychodzi minimum 1/3 litra majonezu. Czyli
rzeczywiscie "fura", bo konserwuje sie toto 2 dni w lodowce maksimum.
Wiec lepiej kupic dobry gotowy.
Ewcia
--
Niesz
|