Data: 2002-03-26 11:32:12
Temat: Re: mak do makowca
Od: "Iwona Malek" <i...@c...at>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Sprawdź dokładnie skład. Jeśli to jest sam mak, to możesz go swobodnie
użyć.
> Trzeba tylko trochę więcej wody dać - to nie będzie syrop. Bo to zmielone
> masz przecież suche. (a jak się mak mieli w domu to jest namoczony)
> Nie dawaj od razu za dużo, żeby nie wyszło za rzadkie - to jest bardzo
gęsta
> masa.
> Jeśli to jest mak wymieszany z bułką tartą (jest takie coś w sklepach) to
> się nie nadaje. Możesz go za to swobodnie użyć do ciasta na tort makowy.
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
Jest to tylko mak, nie spotkalam mieszanki z bulka tarta. Sprobuje zrobic
mniej "ciagnacy" sie syrop, dziekuje za odpowiedz
Kaczucha
|