Data: 2003-09-30 23:03:13
Temat: Re: mąka pytlowa
Od: "Izabela Sowula" <i...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Prosze o rozwianie watpliwosci:)
Jak zwykle niezastapiony google:
http://tinylink.com/?4yVmEwGDDL
i cytat z tego postu napisanego przez Stryjek p...@p...pl z 28 czerwca
2001 r
ZYTNIA :
Razowa TYP 2000 ( prawdopodobnie to pelnoziarnista, chociaz to okreslenie
dotyczy wypieku, a nie maki
to z tej maki robi sie ciemne pieczywo razowe. Nawet do najbardziej ciemnego
pieczywa razowego dodaje sie równiez inne maki w tym pszenna.
W zaleznosci od ilosci innych mak otrzymujemy wypieki o róznym stopniu
razowosci i ciemnosci .
Pytlowa TYP 720 - Maka która jest czesto zasadniczym skladnikiem pieczywa
zytniego i mieszanego np. klasycznego bochenka chleba.
Zytnia TYP 650 - Przewaznie wystepuje jako skladnik uzupelniajacy w
recepturach ciast mieszanych
Iza
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|