Data: 2002-10-13 11:06:08
Temat: Re: makaron do lasagne
Od: Vefour <v...@x...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
waldemar z domu wrote:
> Konrad Brywczyński wrote:
>
>
>>>zależy jaki makaron. Jak te dachówki sklepowe, to masz rację, im też
>>>gotowanie nie pomoże i można kłaść jak leci.
>>
>>Barilla jajeczna jest spoko.
>>
>>
>>>Ja robiem ciasto samemu, to trza gotować.
>>
>>W .pl nie bardzo jest z czego robić. Nie ma mąki. :-(
>
>
> jak to nie ma mąki? Ja robię z normalnej mąki, nie durum. Ciasto jest
> kompatybilne z pierogami, lasagne i makaronem do rosołu. Taką lasagne mi
> kiedyś zaserwował Włoch, z normalnej mąki, nie z grysiku.
>
>
> Waldek
Wiesz, z ta maka to faktycznie czasem klopot. Ja mam jeszcze zapasy z
Wloch, ale krajowe sa malo przewidywalne, chociaz nie az tak, aby sie
ciasto nie udawalo.
V.
|