Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.icp.pl!news.icp.pl!not-for-
mail
From: "Luke" <s...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: makarony,makarony
Date: Wed, 5 Jan 2005 12:35:18 +0100
Organization: ICP News Server
Lines: 38
Message-ID: <crgjdi$mf6$1@opal.icpnet.pl>
References: <crg7t3$le8$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: c65-233.icpnet.pl
X-Trace: opal.icpnet.pl 1104924914 23014 62.21.65.233 (5 Jan 2005 11:35:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@o...icpnet.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 5 Jan 2005 11:35:14 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:227081
Ukryj nagłówki
Masz na mysli chyba penne rigatte bo penne to sredniej grubosci rurki ciete
prosto.
Pozdrawiam
___________________________________________
Klub Rajdowy Politechniki Poznańskiej www.krpp.org
Użytkownik "Agnieszka" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:crg7t3$le8$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Podziele sie przepisem na szybki obiad wloski. Przepis sprzedala mi
kuzynka
> z Wloch.
>
> Na oliwie rumienicie kilka posiekanych zabkow czosnku, wlewacie pol litra
> przecieru pomidorowego z kartonika i dodajecie lyzke bazylii (oczywiscie
> najlepiej swiezej,ale moze byc i suszona).
>
> Gotujecie to pod przykryciem ok 30 minut i dodajecie 1 - 2 puszki tunczyka
w
> sosie wlasnym (bez sosu). Zagotowujecie to chwilke
>
> Podajecie z makaronem penne (sciete ukosnie rurki) , moze byc posypane
> parmezanem.
>
> Sos z pesto
> Na patelnie wlewacie kubek smietany , podgrzewacie, dodajecie 3 lyzeczki
> pesto z bazylii i 10 dkg utartego sera z niebieska plesnia (dor blue,
> canzona, Sant Agur, Roquefort czy podobny). Zagrzewacie do rozpuszczenia
> sera i podajecie z makaronem penne.
>
> A jakie sa wasze sposoby na makarony (preferuje bezmiesne)
>
> Pozdrawiam
> Aga
>
>
|