Data: 2005-01-05 11:35:18
Temat: Re: makarony,makarony
Od: "Luke" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Masz na mysli chyba penne rigatte bo penne to sredniej grubosci rurki ciete
prosto.
Pozdrawiam
___________________________________________
Klub Rajdowy Politechniki Poznańskiej www.krpp.org
Użytkownik "Agnieszka" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:crg7t3$le8$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Podziele sie przepisem na szybki obiad wloski. Przepis sprzedala mi
kuzynka
> z Wloch.
>
> Na oliwie rumienicie kilka posiekanych zabkow czosnku, wlewacie pol litra
> przecieru pomidorowego z kartonika i dodajecie lyzke bazylii (oczywiscie
> najlepiej swiezej,ale moze byc i suszona).
>
> Gotujecie to pod przykryciem ok 30 minut i dodajecie 1 - 2 puszki tunczyka
w
> sosie wlasnym (bez sosu). Zagotowujecie to chwilke
>
> Podajecie z makaronem penne (sciete ukosnie rurki) , moze byc posypane
> parmezanem.
>
> Sos z pesto
> Na patelnie wlewacie kubek smietany , podgrzewacie, dodajecie 3 lyzeczki
> pesto z bazylii i 10 dkg utartego sera z niebieska plesnia (dor blue,
> canzona, Sant Agur, Roquefort czy podobny). Zagrzewacie do rozpuszczenia
> sera i podajecie z makaronem penne.
>
> A jakie sa wasze sposoby na makarony (preferuje bezmiesne)
>
> Pozdrawiam
> Aga
>
>
|