Data: 2002-05-29 14:34:48
Temat: Re: malze... i nie tylko - małe co nieco
Od: "Perfekcja" <p...@r...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Mapet(ka)" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ad2ia6$83b$1@news.tpi.pl...
> > Przesmażyć dosłownie sekundę i dodać małże. Dodać z dwie malutkie
czuszki
> w
> > skórkach i z ogonkami ( ja używam takie ze słoika) i przesmażyć razem. .
> Po
> > jakiś 5-10 min. wyciagnąć papryczki
>
> Mam male pytanko: co to sa te "czuszki" vel papryczki. To chilli?
> Mapet
>
> --
> "Primum non stresere..."
>
>
to jest rodzaj papryczki z tego co słyszałam nazywają je właśnie czuszki.
Te w słoiczku mają tak ok 1 cm i są piekielnie ostre. Dodają tym małżom
lekko ostrawego smaku. Natomiast takiej solo do skonsumowania nie polecam -
próbowałam i myślalam że mi dym uszami wyjdzie ;-))
Pat.
|